Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στο Metropol.

 von Georg Gstrein

Οι κάτοικοι της Βιέννης για πολύ καιρό θα θυμούνται την συναυλία  της περασμένης Παρασκευής στο Metropol του Μάριου Αναστασίου και οι συνεργατών του. Ήταν ένα αφιέρωμα στο μεγαλύτερο εν ζωή Συνθέτη, τον Μίκη Θεοδωράκη.

Τα τραγούδια ήταν διαλεγμένα, ένα και ένα, ξεκινώντας με την Μαργαρίτα Μαργαρώ, που είναι και το πιο γνωστό στην Αυστρία, χώρα με Μαργαρίτες και Γκρέτες…..

Ο Μάριος τραγούδησε ερωτικά: στρώσε το στρώμα σου για 2, τη Μαρίνα, την Κατερίνα, της αγάπης αίματα. Τα τραγούδια της φτώχιας και της ξενιτιάς  Δραπετσώνα, βάρκα στο γιαλό, όπως κα παλιά επαναστατικά του μεγάλου μας Μίκη: ένα  το χελιδόνι, είμαστε δυό – είμαστε τρεις είμαστε χίλιοι δεκατρείς …. όπου έγιναν δεκτά με πολύ ενθουσιασμό από ένα αμιγώς αυστριακό κοινό που λατρεύει τον Μίκη και τον Μάριο.

Η ορχήστρα του καλλιτέχνη, που είναι πολύ γνωστός στο μουσικόφιλο  και ελληνόφιλο  κοινό της Βιέννης και στον ίδιο το μεγάλο μας συνθέτη, έπαιξε το γνωστό σε όλους ορχηστρικό από την ταινία Ζορμπάς ο Έλληνας.

 Το θέατρο ήταν κατάμεστο, υπήρχαν αρκετοί όρθιοι, από ένα κοινό που συμμετείχε συχνά χειροκροτώντας ρυθμικά και που δεν άφηνε τους καλλιτέχνες να φύγουν από τη σκηνή.

Στο Metropol που είναι θέατρο και  όχι κέντρο είχε ληφθεί πρόνοια να υπάρχει γνήσια ελληνική φιλοξενία. Στη είσοδο περίμενε τους θεατές ένα ποτηράκι ούζο ή κονιάκ προσφορά του πολιτιστικού συλλόγου «Μπουζούκι»  ενώ το εστιατόριο  φρόντισε να προσφέρει ελληνικά φαγητά.

Μόλις τελείωσε η συναυλία όλοι ρωτούσαν για την επόμενη που θα κάνει ο καλλιτέχνης, που ζει  και εργάζεται μόνιμα εδώ και 30 χρόνια σε ένα από τα καλύτερα Ωδεία της αυστριακής πρωτεύουσας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου