Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Τα Σχόλια της Ουρανίας σήμερα

1)   Γράφεται ιστορία σήμερα.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, η Τερέζα Μέι, υπέγραψε  πριν λίγο την ενεργοποίηση του άρθρου 50, για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. 

Η Σκωτία, δια της πρωθυπουργού της, εξακολουθεί να ενίσταται, να επιδιώκει την παραμονή και να θέλει να προωθήσει σχετικό τοπικό δημοψήφισμα. 

Οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου
2) Πάντα πίστευα ,ελεεινή μειοψηφία, πώς ο νόμος περί ευθύνης υπουργών στόχευε στην προστασία του πολιτικού κόσμου κατ΄αρχήν από τον ίδιο του τον εαυτό ,της εκάστοτε κοινοβουλευτικής μειοψηφίας από την εκάστοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία ,από τις μεταξύ τους βεντέτες.

Ήταν δηλαδή βασικά μέτρο προστασίας της ομαλής λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού και ουδόλως δόλιο μέτρο κάλυψης και συγκάλυψης ανομημάτων των πολιτικών.

Με την πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για προανακριτική κατά Παπαντωνίου και εμμέσως κατά Σημίτη ,πείστηκα οριστικά.

Δυστυχώς ,για την κατάσταση του κοινοβουλευτισμού εν Ελλάδι.3) Από άποψη timing ο στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός από την επικείμενη ψήφιση των νέων μέτρων και εξ αυτού τα ζόρια στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και αυτό καθαυτό το κατηγορητήριο είναι προβληματικό, δε θα σταθεί τελικά. 

Τα επιχειρήματα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τους εξοπλισμούς επί Παπαντωνίου. 

Τζούφια δηλαδή η κυβερνητική πρόταση 

Και τότε γιατί την υπερψηφίζετε ρε παιδιά ; 

Ιδίως δε το ΠΑΣΟΚ του οποίου ο εκπρόσωπος κ. Παπαθεοδώρου, μπήκε (εν τινι μέτρω!!!) στο ζουμί της υπόθεσης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «επιλέγει διαφάνεια «αλά καρτ» και «εξεταστικές με διακριτική διαχείριση πολιτικών περιόδων», βλέπε δηλαδή Σημίτης, ας μη γελιόμαστε. 

Υ.Γ. Το ΠΑΣΟΚ συνεργεί στην επιχείρηση αποκαθήλωσης Σημίτη, διαγράφει τη συγκυβέρνηση με Σαμαρά ,επί Βενιζέλου. 

Μένουν δηλαδή τρεις θητείες και κείνες σκάρτες του A.Παπανδρέου 

Αντε γειά!4) Mα τόσο πασόκοι! Ξεπατικοτούρα! 

Μετά τα δημοσιεύματα και τις συνεντεύξεις ότι έσωθεν και έξωθεν, «οι ελίτες», χωριστά και μαζί θέλουν να ρίξουν το λαοπρόβλητο Τσίπρα με τη λαοπρόβλητη κυβέρνησή του για οικουμενικές και "εθνικές συνεννοήσεις," μένει να δούμε και σενάρια αποστασίας .

Τότε θα έχουμε κομπλεδούρα που λέει κι ο φίλος μου ο Κυριάκος.

Υ.Γ. Περίεργο, οι θεσμικές «ελίτες», όλες μα όλες, ζητούν εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου