Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Πυροβολισμοί, βόμβες, πανικός

 Άρθρο Στάλω Παπαναστασίου

Ήταν ο πόλεμος που ξεκινούσε, ήταν το οργανωμένο έγκλημα που κτυπούσε, ήταν απλά κάποιοι ξεκάρφωτοι πυροβολισμοί; Δραπέτευσαν άραγε κατάδικοι πάλι; Όλα αυτά αναρωτήθηκα, την Κυριακή το βράδυ, όταν ξύπνησα σχεδόν σε άγχος πανικού από τις απανωτές εκρήξεις. Ψυχραιμότεροι μέσα στο σπίτι εισηγήθηκαν πως η ιδέα μου, να μεταφερθούμε οικογενειακώς και άμεσα στο καταφύγιο της Πολιτικής Άμυνας λίγο πιο κάτω, μέχρι να διευκρινιστούν οι ακριβείς αιτίες των εκρήξεων ήταν υπερβολική. Πως όλα όσα ακούγονταν ήταν… απλά τα παιδιά της γειτονιάς, ή της διπλανής γειτονιάς, τα οποία ελαφρά τη καρδία ίσως, είχαν μεταμορφωθεί σε εγκληματικά στοιχεία, βάζοντας μικρές βόμβες, ενώ οι γονείς τους υποθέτω κοιμόντουσαν αμέριμνοι, πεπεισμένοι πιθανόν ότι τα άκρα των δικών τους παιδιών δεν κινδυνεύουν από τις αυτοσχέδιες βόμβες , αλλιώς θα τα έψαχναν οι ίδιοι πανικοβλημένοι μέσα στους δρόμους.

Παίζουμε, ξιπαίζουμε
Βάλαμε πέρσι ακριβώς τέτοιο καιρό τα κιγκλιδώματα έξω από τη Βουλή για την ασφάλεια των Βουλευτών, οι οποίοι κινδύνευαν  από το εξαγριωμένο πλήθος των αδικημένων πολιτών. 
Τελικά οι πολίτες δεν ήταν καθόλου εξαγριωμένοι φαίνεται, γιατί εκτός από μια ομάδα μαθητών και μιάμιση ομάδα συνταξιούχων, κανείς δεν πήγε στη Βουλή να απειλήσει τους βουλευτές. Για αυτό και τώρα τα αφαιρούμε, μια που κατάλαβαν το ρεζίλι και το οξύμωρο της κατάστασης, αλλά και την πανευρωπαϊκή πρωτιά, αφού σε καμιά άλλη χώρα, τουλάχιστον της Ευρώπης, οι εκπρόσωποι του λαού δεν αισθάνονται να κινδυνεύουν από το λαό που τους έχει εκλέξει.
 
Τώρα για το λογαριασμό της αψυχολόγητης αυτής πράξης, αναμένουμε πληροφόρηση και έρευνα από τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Το παίζουμε-ξιπαίζουμε στη διακόσμηση της Βουλής, πόσα μας στοίχισε κάθε φορά;

Σπουδαία τα έθιμα
 
Αυτό που έχει εξάλλου σημασία είναι να τηρούνται τα έθιμα και ένα νέο έθιμο προστάζει να αρχίζουν οι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών, σε ώρες κοινής ησυχίας καιρό πριν από το βράδυ της Ανάστασης.
 Η οποία Ανάσταση διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες μέρες, αφού οι βομβαρδισμοί συνοδεύονται και από τεράστιες πυρκαγιές, που τις λέμε λαμπρατζιές. 

Στα χαρακώματα 
Η Αστυνομία λέει διενήργησε ακριβώς το βράδυ της Κυριακής, συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τα μέλη της Αστυνομίας επιλήφθηκαν, αναφέρει η ανακοίνωση, οκτώ τέτοιων περιστατικών, στα οποία νεαρά πρόσωπα άναβαν φωτιές, έριχναν κροτίδες και προκαλούσαν οχληρία. Θα πήγαν σε άλλες γειτονιές μάλλον, διότι στη δική μας μια χαρά διασκέδαζαν εις βάρος της ασφάλειας τους, της δικής μας ασφάλειας, αλλά και εις βάρος του ύπνου και της ψυχικής ηρεμίας μας, μέχρι τις πρωινές ώρες. Ας ελπίσουμε ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει το κυνηγητό μέχρι να φτάσει και στη δική μας περιοχή κάποια στιγμή.
 

Πάμε από την αρχή 
Στρώνονται και πάλι τα τραπέζια, επιλέγονται τα πρώτα πιάτα, τα κυρίως, τα επιδόρπια, το κρασί, τα απεριτίφ, το ανθρακούχο φυσικό νερό, σιδερώνονται τα τραπεζομάντηλα, μπαίνουν τα κεριά για ατμόσφαιρα, τα λουλούδια για διακόσμηση, γυαλίζονται τα μαχαιροπήρουνα και την Κυριακή, 2 Απριλίου, με οικοδεσπότη τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα και καλεσμένους τους αγκρισμένους Πρόεδρο Αναστασιάδη και ψευδοπρόεδρο Ακιντζί, πάμε ,πάλι, από την αρχή. Όλα σετ, όμορφα και ωραία. Μοναδικό πρόβλημα η ουσία του ζητήματος, δηλαδή οι συνομιλίες.
Για αυτές, ούτε λόγος. 

πηγή www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου