Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Στο κρεβάτι με τον Μεγάλο Αδελφό


 

Άρθρο Ξένιας Τούρκη


Έναν έξυπνο δακτύλιο που τοποθετείται γύρω από το προφυλακτικό και καταγράφει όλες τις παραμέτρους του σεξ, ανιχνεύοντας ταυτοχρόνως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, κατασκεύασε βρετανική εταιρεία. Θα καταγράφεται επίσης η συχνότητα των ερωτικών επαφών, η διάμετρος του πέους, η θερμοκρασία του δέρματος και αν ο χρήστης έρχεται σε επαφή με νοσήματα όπως τα χλαμύδια και η σύφιλη. Θα υπάρχει και η ανάλογη εφαρμογή για κινητά και υπολογιστές, ώστε μέσω bluetooth να αποθηκεύονται τα δεδομένα που θα συλλέγει ο δακτύλιος.

Οι παντρεμένοι,
και ειδικά αυτοί με παιδιά, συνήθως παραπονιούνται πως δεν έχουν πολύ χρόνο για σεξ. Μετά από μια εξουθενωτική μέρα, και στον αγώνα να γίνουν όλα, τις περισσότερες φορές αυτό που θέλουν πέφτοντας στο κρεβάτι τους είναι να ξεραθούν στον ύπνο. Από την άλλη, όσοι δεν έχουν σχέση παραπονιούνται πως μπορεί να έχουν κέφι και χρόνο για σεξ, αλλά δεν μπορούν να βρουν πάντα διαθέσιμο σύντροφο. 


Τα στατιστικά στοιχεία πάντως δεν είναι με το μέρος κανενός. Σήμερα, είτε στο πλαίσιο ενός γάμου ή μιας σχέσης, είτε όχι, οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο σεξ απ’ ό,τι οι προηγούμενες γενιές. Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα έρευνας επιστημόνων στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, από την οποία διαπιστώθηκε πως το σεξ μπορεί να μην είναι πια θέμα ταμπού όπως στο παρελθόν, όμως αυτό δεν φαίνεται να έχει παίξει ρόλο στην αύξηση της συχνότητάς του. Μάλλον το αντίθετο. Πράγμα παράδοξο, αν σκεφτούμε πως ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα, από τις διαφημίσεις μέχρι τη μουσική και τον κινηματόγραφο, μας προκαλούν συνεχώς να είμαστε σέξι.

Το καθημερινό άγχος, ο αγώνας για επαγγελματική ανέλιξη, ο χρόνος που ξοδεύουμε στα κοινωνικά δίκτυα, η υπερπροσφορά πορνογραφίας στο διαδίκτυο, είναι μερικοί από τους παράγοντες για τους οποίους το σεξ γίνεται με το σταγονόμετρο. Αποτέλεσμα, μετά το 2010 ο μέσος ενήλικας να κάνει εννέα φορές πιο αραιά σεξ από ό,τι την περίοδο 1995-1999.


Τα επόμενα χρόνια παρόμοιες μετρήσεις θα είναι πιο εύκολο να γίνουν, χάρη στην τεχνολογία. Βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε έναν έξυπνο δακτύλιο, που τοποθετείται γύρω από το προφυλακτικό και καταγράφει όλες τις παραμέτρους του σεξ. Ο δακτύλιος λέγεται i-Con Smart Condom και είναι εφοδιασμένος με αισθητήρες οι οποίοι καταχωρούν τη διάρκεια του σεξ, τις καύσεις των θερμίδων, τον αριθμό και την ταχύτητα των διεισδύσεων, τις στάσεις, τη συχνότητα και την πιθανότητα για αφροδίσιο νόσημα. Θα υπάρχει η δυνατότητα τα στοιχεία αυτά να αποθηκεύονται και αν θέλει ο χρήστης να τα δημοσιοποιεί σε άλλα άτομα ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Μερικοί θα αναρωτηθούν για ποιο λόγο ένας άνθρωπος να αισθανθεί την ανάγκη να μοιραστεί με γνωστούς και αγνώστους στο Facebook πόσο συχνά κάνει σεξ και ποιες στάσεις προτιμά. Όπως θα είχαν απορήσει άλλοι στο παρελθόν αν κάποιος τους έλεγε πως θα ερχόταν η μέρα που θα μοιραζόμασταν του κόσμου τις ανούσιες πληροφορίες για το πού βρισκόμαστε, τι έχουμε φάει ή πόσο χαρούμενοι αισθανόμαστε. 


Από τη στιγμή που υπάρχει η τεχνολογία, τίποτα δεν μας σταματά από το να εκθέτουμε συνεχώς τη ζωή μας. Ο Μεγάλος Αδελφός θα περάσει και από την κρεβατοκάμαρά μας, αφού θα εκμεταλλευτεί τη συνεχή δίψα μας για likes και shares .Ειδικά σε ένα θέμα όπως το σεξ. Γελάσαμε όλοι όταν ο Σπαλιάρας ισχυρίστηκε πως κοιμήθηκε με 4,000 γυναίκες. Αν όμως υπήρχε τότε το i-Con Smart Condom και όντως αυτό το νούμερο ήταν αληθινό, αντί για κοροϊδίες θα συγκέντρωνε θαυμασμό και ζήλεια. Ο ανταγωνισμός κι η ανάγκη για προβολή, σε συνδυασμό με τα κοινωνικά δίκτυα, έκαναν τον άνθρωπο πιο ναρκισσιστή από ποτέ. 


Ίσως ναι, θα φτάσουμε κάποτε στο σημείο να βγάζουμε τη σεξουαλική μας ζωή στη φόρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνουμε καλύτερο σεξ ή πως θα μάθουμε να το εκτιμούμε περισσότερο. 

 

πηγή www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου