Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Μα, τι συμβαίνει στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου
Προσπαθώ με όλη την καλή διάθεση που διαθέτω, να καταλάβω την πολιτική της κυβέρνησης που συμμετέχει στις συζητήσεις στις Βρυξέλλες απέχοντας, υπογράφει ανυπόγραφα, ευρωπαΐζει αντιευρωπαϊκά κλπ.

Γράφει η Αλίκη Χατζή
Τι τους συμβαίνει εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Τους έπεσε βαρύ το κλίμα του Μαξίμου, τους πείραξε η ατμόσφαιρα, ο περιβάλλων χώρος με τη σημασιολογία του; Ό,τι κι αν συμβαίνει, αποτελεί για το δικό μου μυαλό παράδοξο μέγα. Προσπαθώ να μπω στο μυαλό του απλού Συριζαίου ψηφοφόρου. Οι βουλευτές του κόμματός του αρνούνται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα που έρχονται γιατί δεν συμφωνούν πιθανώς, ωστόσο τα ψηφίζουν οι Υπουργοί .


Από την άλλη, ο Υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής των 53, Τσακαλώτος, είναι σε διάσταση με τον πρωθυπουργό και δεν δραστηριοποιείται ενεργά στις συζητήσεις για το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και την ΔΕΗ. Θέλει λένε να μείνει αμόλυντος στην αριστερή πτέρυγα του κυβερνητικού κόμματος και δεν αποκλείεται μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης να ζητήσει από τον Τσίπρα να τον απαλλάξει από τα υπουργικά του καθήκοντα.

Τις διαπραγματεύσεις συνεχίζουν οι Αχτσιόγλου, Σταθάκης και ο υφιστάμενος του Τσακαλώτου, Χουλιαράκης, οι οποίοι ακολουθούν τις εντολές του πρωθυπουργού.


Πρόκειται για δυο κόμματα με δυο πολιτικές; Πρόκειται για μείγμα πολιτικής πειραματικό για το πώς θα ασκείται πλέον η πολιτική στο μέλλον; Κανείς δεν ξέρει προς ώρας και κανείς δεν έχει καταλάβει. Τι θα κληθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές του στην βουλή ή οι ψηφοφόροι την ώρα των εκλογών; Ποια από τις δυο πολιτικές: τη μνημονιακή ή την αντιμνημονιακή, τη «δεν δέχομαι» ή τη «δέχομαι τις επιταγές του ΔΝΤ», αυτήν που βάζει την υπογραφή της ή την ανυπόγραφη; Τι θα κληθούν να ψηφίσουν αυτοί οι δύστυχοι βουλευτές, ή ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ; Η πιο απλή λύση είναι να μην μπουν σε κανένα δίλημμα ή… τρίλημμα


Ό,τι κι αν συμβαίνει, αν δεν ήταν τόσο τραγικές οι περιστάσεις, ο θίασος του Μαξίμου θα έβγαζε πολύ γέλιο!πηγή www.thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου