Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Πρώτα το κόμμα… μετά η χώρα κι οι πολίτες!

H κυβέρνηση Τσίπρα (και Καμμένου) ξεκίνησε ως ένα απόλυτα σκληρό και μαχητικό αντιμνημονιακό κόμμα για να καταλήξει να υπογράψει το ’15 το 3ο και απεχθέστερο των μνημονίων με τον πλέον επώδυνο και εθνικά καταστροφικό τρόπο και τώρα να ετοιμάζεται για το 4ο και πιο βάρβαρο.

Γράφει η Αλίκη Χατζή

Την αντιπολίτευση των γιαουρτωμάτων, της τρομοκρατίας, των προπηλακισμών, των διαδηλώσεων που άφηναν πίσω τους αποκαΐδια θα την παραλείψουμε. Όλοι θυμούνται την απύλωτη αντιμνημονιακή ρητορική, πριν υποστούν τις ολέθριες συνέπειές της…

Θα πιάσουμε τα πράγματα από το μέιλ Χαρδούβελη του 1 δισ. ευρώ. Δίχως χρονοτριβή, αυτό το μέϊλ ήταν κόλαση, υπήρξε η ολική καταστροφή, το τέλος των πάντων. Αυτό το μέιλ, που σήμερα, μετά την πυρηνική καταστροφή των σκληρών, υπερήφανων κ.λπ. διαπραγματεύσεων Τσίπρα – Βαρουφάκη και Τσίπρα – Τσακαλώτου, προφανώς φαντάζει ως ο επί της γης παράδεισος, ως αλοιφή… για κάλλους.

Ο πρώτος σκληρός Υπουργός διαπραγματευτής, Γιάνης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πετυχημένου του έργου, που επιγραμματικά θυμίζουμε οδήγησε στη χρεοκοπία της χώρας, στο κλείσιμο των τραπεζών, στα κάπιταλ κοντρόλς, στην κεραυνοβόλο κατάρρευση της επιχειρηματικότητας, στην τερατώδη αύξηση της ανεργίας, ως επιβράβευση για την ολοκληρωτική επίτευξη των στόχων του απελύθη μετά πολλών επαίνων από τον πρωθυπουργό.

Ο δεύτερος σκληρός Υπουργός διαπραγματευτής, Ευκλείδης, ΘΑ απολυθεί ως ο κύριος υπεύθυνος της τελευταίας καταστροφής, εκτός κι αν προλάβει να παραιτηθεί, επιρρίπτοντας την αποκλειστική ευθύνη στον πρωθυπουργό για την πολιτική των καθυστερήσεων που επέβαλε στις διαπραγματεύσεις.

Το πόσο πραγματικά κόστισαν και κοστίζουν στην χώρα τα παραπάνω, και το πόσο περίπου θα στοιχίσει σε κόστος πραγματικό και σε χρόνο η ανάκτηση της στοιχειώδους αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης της χώρας στο εξωτερικό δύσκολα μπορούν σε αυτήν τη φάση να αποτιμηθούν.

Πρέπει όμως να τονιστεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το κόμμα , ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, είναι υπεράνω της χώρας, των πολιτών, του εθνικού συμφέροντος. Γιατί το κομματικό σύστημα (Συριζαϊκό και ΑΝελικό) είναι σκληρό, πελατειακό και βασίζεται στις συντεχνίες και στον τοπικισμό. Γιατί η αντιπαράθεση μνημόνιο – αντιμνημόνιο ήταν απάτη, πλαστή, ανύπαρκτη ώστε να μη γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα θέσουν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, πράγμα που θα έβαζε τέλος στο δικό μας εφτάχρονο δράμα, αλλά και στην δική τους … καλοζωϊα!πηγή thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου