Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Ναυαγοσώστες και διάστημα 
Ο άνθρωπος θα πατήσει το πόδι του στον Άρη σε λιγότερο από 18 χρόνια, δήλωσε ένας δικός μας καθηγητής, ο πυρηνικός φυσικός Θανάσης Οικονόμου του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Αυτή τη στιγμή όπως είπε, οι επιστήμονες εξετάζουν το ζήτημα τροφής, νερού και οξυγόνου που χρειάζονται οι αστροναύτες. Την ίδια ώρα που ο κόσμος ψάχνει τρόπους για να ζήσει στον Άρη, εμείς εδώ στο όμορφο τουριστικό νησί μας, ψάχνουμε ακόμη, τον τρόπο για να φτιάξουμε τη νομοθεσία, η οποία να αφορά τους ναυαγοσώστες στη θάλασσα. 

Θα τους προλάβουμε, σίγουρα 
Οι περισσότεροι πνιγμοί, αναφέρθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, συμβαίνουν στη θάλασσα όταν δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες. Μα είναι μεγάλη ανακάλυψη αυτή, όπως επίσης και η άλλη που λέει ότι ενώ χρειαζόμαστε, επαναλαμβάνουμε σε ένα νησί που ζει από τον τουρισμό, 300 και βάλε ναυαγοσώστες, έχουμε μόνον 140. Υπομονή και επιμονή χρειάζεται και θα τη βρούμε την άκρη. Ίσως μάλιστα και πρoτού προλάβουν οι επιστήμονες της πυρηνικής φυσικής να βρουν τον τρόπο να μετακομίσουμε στο διάστημα.   

Πλατεία ή δρόμος; 
Με καλούσε χθες ένας καλός φίλος να συμμετέχω σε διαδικτυακό δημοψήφισμα, σχετικά με το αν πιστεύω ότι η πλατεία Ελευθερίας θα πρέπει να παραμείνει χωρίς αυτοκίνητα. Ψήφισα βεβαίως, όμως αναρωτήθηκα αν όλοι όσοι συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, πιστεύουν πραγματικά ότι κάποια στιγμή, σύντομα, η πλατεία θα έχει τελειώσει συνεπώς πρέπει να αποφασίσουμε και πώς την προτιμάμε. Επίσης γιατί τίθεται το ερώτημα, δεν έχουμε καταλάβει. Αφού όταν κάποτε τελειώσει, θα είναι πλατεία. Δεν θα είναι δρόμος, αυτοκινητόδρομος ή καντούνι. Συνεπώς, ποια αυτοκίνητα; Πάλι μας μπέρδεψαν.

Ξέρουν κάτι; 
Ο δήμαρχος πάντως δήλωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί. Καλά κάνει. Τι να βιάζεται. Έχουμε φαίνεται ακόμη πολλά χρόνια μπροστά μας. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν στο Συμβούλιο.  


Και εγένετο Brexit
Σήμερα είναι μια κακή μέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη Μεγάλη Βρετανία, αφού ενεργοποιείται το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που σηματοδοτεί επίσημα την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ. Ο δήμαρχος του Λονδίνου βρίσκεται στις Βρυξέλλες και έχει ξεκινήσει εκστρατεία με τίτλο «London is open» για να μεταφέρει το μήνυμα ότι, παρά το Brexit, η πόλη του θεωρεί ευπρόσδεκτους τους ξένους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Κάλεσε μάλιστα την Πρωθυπουργό της χώρας του να δεσμευθεί ότι θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη Μ. Βρετανία, οι οποίοι υπολογίζεται πως ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο πολίτες. Ανάμεσά τους και πολλοί, πάρα πολλοί Κύπριοι, δυστυχώς

πηγή  www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου