Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Δώστε προσφορά


 Άρθρο Στάλω Παπαναστασίου


Μόνο οι μισοί από εμάς έχουν μέχρι σήμερα ανανεώσει τις άδειες κυκλοφορίας τους. Είτε λοιπόν έχουμε βαρεθεί έως μπουχτίσει όλη μέρα να πληρώνουμε τους φόρους, είτε απλώς, δεν έχουμε, για να πληρώσουμε. Ας βάλουν τουλάχιστον μια έκπτωση, μια προσφορά. Όπως έδωσαν λόγου χάρη στον φόρο ακίνητης. Ειδικά δηλαδή που στην Κύπρο το αυτοκίνητο είναι είδος πρώτης ανάγκης και όχι περιττή πολυτέλεια.
 

Είμαστε οι σπόνσορες

Αντί λοιπόν το πρόβλημα αυτό να απασχολήσει, λόγου χάρη, τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Δημήτρη Συλλούρη, να μπει να βγει να δει τι μπορεί να κάνει, ώστε να πετύχει κάτι, για τον μέσο πολίτη που δεν τα βγάζει πέρα, όχι, αυτός τρώει τον χρόνο του, με την επιστροφή λέει του δικαιώματος του ευνοούμενου του κράτους, ώστε να χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο όλο το 24ωρο. Αυτό το αυτοκίνητο, το οποίο όλοι εμείς έχουμε αγοράσει, συντηρούμε και του βάζουμε βενζίνη. Πληρώνουμε σίγουρα και τις άδειες κυκλοφορίας του. Ώστε ο φτωχός αξιωματούχος να μπορεί δικαιωματικά να εξυπηρετεί τις προσωπικές ανάγκες του. Με εμάς σπόνσορες.
 

Προστάτης των διευθυντών

Γιατί τώρα που μιλάμε, μια μεγάλη αδικία συντελείται. Την οποία ο Συλλούρης δεν μπορεί να την αντέξει. Να ας πούμε, να θέλει τώρα ο διευθυντής/αξιωματούχος να στείλει τη Φιλιππινέζα στον Πρωταρά να καθαρίσει το εξοχικό, ώστε να το επισκεφθεί ο ίδιος στην αργία και να το βρει καθαρό, αλλά να μην δικαιούται!

Τραγικό. Εθνική συμφορά. Μαζί σου Συλλούρη, προστάτη των αδικημένων διευθυντών.  


Βόλτες στον αέρα 

Μια ώρα έκανε, λέει, «γύρω-γύρω όλοι» πάνω από το αεροδρόμιο της Λάρνακας τις προάλλες η Αegean, γιατί ο δίαυλος ήταν κλειστός, το αεροπλάνο ήρθε πιο νωρίς, οι άνθρωποι μέσα έκαναν τον σταυρό τους και, ευτυχώς, η εταιρεία δεν έκανε οικονομία στα καύσιμα, συνεπώς άντεξε να γυροφέρνει. Σούπερ συνεννόηση πάντως. Πάλι καλά που δεν αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην Τύμπου. Να δω τότε, τι θα λέγαμε. 

Ο αυτόματος Χάρης 


Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα του έχουν πει πολλά. Κάτι τέτοιο όμως, πρώτη φορά. Το ΔΗΚΟ λοιπόν χαρακτήρισε τον Χάρη Γεωργιάδη ως «αυτόματο πιλότο». Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται, δηλαδή, ότι μετά την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μακρο-οικονομικές ανισορροπίες στην Κύπρο και της έκθεσης για τον δείκτη περιφερειακής ανταγωνιστικότητας, «επιβεβαιώνεται ότι η Κυβέρνηση έχει αφήσει την οικονομία στον αυτόματο πιλότο». Δηλαδή τον Χάρη. Του τα λέγαμε εμείς, αυτός τίποτα. Και ναι, σαν αυτόματος φαντάζει, όταν μιλά. Να το προσέξει τώρα που το επισημαίνει και το ΔΗΚΟ. Να πάει κι αυτός ας πούμε για μια αγκαλιά στους λιμενεργάτες. 

 Εξετάσεις πριν την ύλη  

Το Υπουργείο παιδείας, τα αγαπά καλέ τα παιδιά. 

Γι’ αυτό και αποφάσισε να συρρικνώσει την εξεταστική περίοδο για τους μαθητές των Γυμνασίων σε μια εβδομάδα. Δηλαδή μέσα σε πέντε μέρες, από τις 30 Μαΐου μέχρι και τις 6 Ιουνίου, οι μαθητές Γυμνασίου, συμπεριλαμβανομένου και των μαθητών της Α’ τάξης που για πρώτη φορά στη ζωή τους θα βιώσουν εξεταστική περίοδο, θα δίνουν  εξετάσεις για όλα τα εξεταζόμενα, αλλά και σε αυτά που έχουν μείνει. Και τώρα η απορία είναι: αν το Υπουργείο Παιδείας δεν αγαπούσε τα παιδιά, τι θα τους έκανε; Μπορεί και να τα έβαζε να κάτσουν εξετάσεις, πριν διδαχθούν την ύλη. Άξιους τους έχουμε. 


πηγή  www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου