Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Έρευνα για τη μετανάστευση διεξάγει τμήμα του Πανεπιστημίου του Salzburg.

Ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα που ώθησαν τους Έλληνες να μεταναστεύσουν στην Αυστρία; Ποια τα συναισθήματά τους, αλλά και ποιες οι απόψεις τους για τις νέες συνθήκες ζωής; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι Έλληνες της Αυστρίας, στο πλαίσιο μιας έρευνας που διεξάγει μια ομάδα Ελλήνων φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Salzburg.

Μεικτή και γεμάτη αντιθέσεις είναι η εικόνα που έχουν οι Έλληνες μετανάστες  απέναντι στον τρόπο ζωής και τις συνθήκες (όρους) εργασίας στην Αυστρία. Αυτή, όπως και η αύξηση του αριθμού των μεταναστών προς την κεντρική Ευρώπη τα τελευταία χρόνια ήταν η αφορμή μιας ερευνητικής ομάδας μεταπτυχιακών φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Salzburg που με επικεφαλής τον επιστημονικό συνεργάτη Θεμιστοκλή Μουτσίση, μας προσκαλούν μέσω ενός ερωτηματολογίου να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.


Απώτερος σκοπός τους, όπως οι ίδιοι αναφέρουν είναι να μπορέσουν να συλλέξουν επιστημονικά έγκυρα συμπεράσματα για τους πραγματικούς λόγους μετανάστευσης των Ελλήνων στην Αυστρία  και να μην παραμείνουν στο επίπεδο των εικασιών, όπως συμβαίνει πολλές φορές έως σήμερα. Άλλωστε, όπως μας τόνισε ο κος Μουτσίσης -στην τηλεφωνική μας επικοινωνία- δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση για ερευνητική προσπάθεια που προέρχεται από κάποιους πολιτικούς ή κομματικούς κύκλους.“Από εσάς εξαρτάται αν θα επιτύχει αυτή η ερευνητική προσπάθεια. Σας παρακαλούμε να απαντήσετε λεπτομερώς και με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις. Όλα τα προσωπικά στοιχεία θα παραμείνουν ανώνυμα και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς αυτής της επιστημονικής έρευνας. Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολόγιο απαιτούνται περίπου 10-15 λεπτά. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή και τον πολύτιμο χρόνο σας”

*H παρούσα έρευνα διεξάγεται τους τελευταίους μήνες με μεγάλη συμμετοχή στη Γερμανία και πλέον συνεχίζεται στην ΑυστρίαΥπεύθυνοι έρευνας:

Θεμιστοκλής Μουτσίσης (επιστημονικός συνεργάτης)

με ερευνητική ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών

Professur für Bildungsforschung

am Fachbereich Erziehungswissenschaft

der Paris-Lodron-Universität Salzburg

Erzabt-Klotz-Str. 1

A- 5020 SalzburgΕυχαριστούμε πολύ τον Κύριο Θεμιστοκλή Μουτσίση για την άμεση ανταπόκριση του.


Όποιος από τους αναγνώστες επιθυμεί μπορεί να λάβει μέρος στην Έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου