Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Ελληνίδες Μαμάδες της Βιέννης ενωθείτε !!!!
von Georg Gstrein


Πριν τρία χρόνια όταν ρωτούσες πόσοι Έλληνες ζουν στην Αυστρία έπαιρνες την απάντηση περίπου 4500.

Σήμερα το 2017 αν ρίξεις μια ματιά στα επίσημα στατιστικά στοιχεία δεν θα βρεις μεγάλη μεταβολή στα νούμερα. Στην πραγματικότητα όμως από τα μέσα του 2015 ακούς πια παντού ελληνικά στη Βιέννη.   

Η κρίση στην Ελλάδα έκανε πολλούς να μεταναστεύσουν στην Αυστρία. Ακόμα και ολόκληρες οικογένειες. Αυτό φαίνεται και στη σταθερή αύξηση που παρατηρούμε κάθε χρόνο στο ελληνικό σχολείο. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι στην Αυστρία υπάρχουν περίπου 8500 Έλληνες από τους οποίους στη Βιέννη  ζουν 4500.

Παντού ακούς παιδικές φωνούλες από ελληνόπουλα σε όλη την Βιέννη. Αυτό επέφερε τη  δημιουργία μιας ομάδας που να μπορούν οι μαμάδες να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και να διατηρούν τα ελληνικά ήθη και έθιμα.

Η Ρούλα Κοντοσώρου πήρε την πρωτοβουλία και για αρχή έφτιαξε μια ομάδα στο Facebook. Το όνομα αυτής:Μαμαδοφιλενάδες στη Βιέννη !!!


Ο Ήφαιστος  Βιέννης επικοινώνησε με την Κα Κοντοσώρου και μας μίλησε για το σκοπό της ομάδας τονίζοντας ότι είναι μια ομαδική προσπάθεια:

«Η δημιουργία της ομάδας έχει σκοπό μανούλες αλλά φυσικά και μπαμπάδες που έχουμε αρχίσει να γινόμαστε τον τελευταίο καιρό ακόμα πιο πολλοί να γνωριστούμε καλύτερα να γνωρίζονται τα παιδιά μας και να μην είμαστε ξένοι στην ίδια πόλη και φυσικά όσοι έχουμε παιδιά στο Ελληνικό σχολείο γιατί όχι να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί και να είμαστε πιο οργανωμένοι όσων αφορά και για τον δάσκαλο μας έχουμε 300 παιδιά και από όσο έχω ακούσει κάθε χρόνο παλεύουμε να έχουμε δάσκαλο την νέα χρονιά...»

Έχει δίκιο για το τελευταίο. Κάθε χρόνο πριν τελειώσει  η σχολική χρονιά υπάρχει το άγχος στη Μητρόπολη αν θα ανανεώσει το Υπ. Παιδείας της Ελλάδος  την απόσπαση των δασκάλων και καθηγητών και νηπιαγωγού  στο ελληνικό σχολείο για την επόμενη χρονιά.


Όλοι ξεκινήσαν από το Facebook και σιγά σιγά ανέβηκαν μια σκάλα παραπάνω. Και επειδή μαθαίνουμε ότι πάει πάρα πολύ καλά  αυτή η προσπάθεια της μαμάς Ρούλας ευχόμαστε πολύ γρήγορά να δούμε μια σελίδα  «Μαμαδοφιλινάδες στη Βιέννη».


Έχω την αίσθηση ότι κρυφή επιθυμία της είναι να διαδώσει αυτή την σκέψη σε όλη την Ομογένεια και να δημιουργηθούν αντίστοιχες ομάδες. 


Εμείς ευχόμαστε κάθε επιτυχία και θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι  χρειαστούν.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου