Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΙΑΣ ΑΔΥΝΑΜΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Σκέψεις του Πρώην Υπουργού Μαργαρίτη Τζίμα!!!

Μαργαρίτης Τζίμας

Πολλές φορές αναρωτιέται ο πολίτης γιατί δεν καλυτερεύει η ζωή του. Είναι στις μέρες μας ανάγκη να αποκτήσει το πραγματικό της νόημα η πολιτική και η εξουσία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός της απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών από μεγάλα στρώματα της κοινωνίας μας. Αυτό έχει να κάνει με την ασυνέπεια των πολιτικών και τις ψεύτικες υποσχέσεις που δίνουν προεκλογικά. Περισσότερο τους ενδιαφέρει να πάρουν την ψήφο του λαού παρά να πάρουν το επίπεδο της ζωής του και να το εξυψώσουν.

Δε χρειάζεται να ανατρέξουμε σε κείμενα αρχαίων φιλοσόφων η μεγάλων επιστημόνων της ανθρωπότητας για να αντιληφθούμε πως η εξουσία προέρχεται από το λαό και πρέπει να χρησιμοποιείται για την ευημερία και ευτυχία του λαού. Διαφορετικά δεν έχει νόημα.

Δεν είναι κάποιος κυβερνήτης για να γίνει κάτι αλλά για να βοηθήσει το λαό του. Τότε πράγματι θα αισθάνεται πως εκπληρώνει την απόστολή του.


Η πολιτική είναι διακονία του λαού. Δεν είναι δυνάστης του λαού.


Η εξουσία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Τι αξία άραγε έχει να είναι κάποιος πρωθυπουργός, υπουργός η βουλευτής, δήμαρχος η περιφερειάρχης και με τις αποφάσεις του να καταδυναστεύει το λαό του και να τους φτάνει στα όρια της απόγνωσης;

Αν ο πολιτικός δεν έχει το σθένος να πει και ένα ΟΧΙ στην εξυπηρέτηση αντικοινωνικών πολιτικών τότε καλά θα κάνει να εγκαταλείψει την πολιτική.

Υπάρχει και ζωή εκτός πολιτικής.

Ο άνθρωπος όμως από τη φύση του είναι πολιτικό ον. Κάθε πράξη του περιέχει σπέρμα πολιτικό.

Για αυτό και επιβάλλεται τις πολιτικές αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον μιας κοινωνίας να τις παίρνουν οι καλλίτεροι από τους πολίτες.

Ο πολίτης πρέπει να νοιώθει ικανοποίηση και υπερηφάνεια όταν τον εκπροσωπούν καλοί πολιτικοί και όχι μέτριες προσωπικότητες που κοιτάζουν μόνο να απολαύσουν την εξουσία.

Η αλλαγή σε μια κοινωνία δε γίνεται με συμβιβασμούς και ημίμετρα. Ο λαός τώρα είναι ενημερωμένος ,δε δικαιολογείται να κάνει λάθος επιλογές συναισθηματικού χαρακτήρα.

Η εποχή μας χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα, μια ειρηνική επανάσταση σε όλους τους τομείς και όχι τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που εξαθλιώνουν τους πολίτες.

Σε αυτή τη νέα πορεία πρέπει να έχουν θέση όλου οι πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς.

Δεν ακυρώνεται η πολιτική γιατί υπάρχουν ανάξιοι πολιτικοί.

Είναι η ώρα να σταματήσουμε τη μίζερη κριτική και τις ανούσιες διαπιστώσεις που τις ξέρουν όλοι και να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.

Να φέρουμε στην επιφάνεια αξίες και ιδανικά .Να πιστέψουμε στην αξία μας .Να μην αγνοήσουμε την ιστορία κανενός λαού.

Να στηριχθούμε στον Ελληνικό πολιτισμό μας και τις διαχρονικές αξίες που εκπέμπει η Ορθοδοξία μας.

Πέρα από τη λύση του οικονομικού μας προβλήματος ,είναι ώρα να αντιμετωπίσουμε κατάματα και την πνευματική και ιδεολογική μας φτώχεια. Το γεγονός πως είμαστε απόγονοι των Αρχαίων προγόνων μας λέι πολλά αλλά δεν είναι αρκετό να μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για την νέα Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου