Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Πως ψηφίζουν οι Εβραίοι της Αμερικής.


Άρθρο Ζαν Κοέν

Ένας από τους στερεότυπους αντισημιτικούς μύθους είναι ότι οι Εβραίοι ελέγχουν και διοικούν την Αμερική. Αν ρωτήστε πως αυτό, θα σας πουν ότι τα  6 εκατομμύρια τω Αμερικανό-Εβραίων ψηφίζουν μονοκούκι. 

Άσχετα με τις παραπάνω βλακείες, πρόσφατα έπεσα επάνω σε κάποιες στατιστικές για το πως ψηφίζουν οι Εβραίοι της Αμερικής.

Καταρχάς να διευκρινίσουμε ότι η εβραϊκή ψήφος κάθε άλλο παρά ομοιογενής είναι. Σύμφωνα με μία έρευνα της American Jewish Committee (AJC) το 51% των Αμερικανό-Εβραίων αυτοπροσδιορίζονται ως φιλελεύθεροι (liberal) ενώ ένα 47% αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι ή συντηρητικοί.


Παρόλα αυτά στις τελευταίες εκλογές το 71% ψήφησε Χίλαρι και μόλις το 24% των Εβραίων ψήφησαν τον Τραμπ. Οι βασικοί λόγοι για το πώς ψήφησαν είναι:

Για το 71% της Χίλαρι ήταν η ξενοφοβία του Τραμπ, η μεταχείριση των μεταναστών, ο εγκλεισμός των μεταναστών σε στρατόπεδα, κλπ. Με λίγα λόγια το παρελθόν των Εβραίων. 

Από την άλλη το 24% που ψήφησε Τραμπ εκτός από την έχθρα του για τη Χίλαρι το  έκανε διότι πίστευε ακράδαντα ότι ο Τραμπ θα είναι καλύτερος για το Ισραήλ λόγος πολύ σημαντικός όχι μόνο για το 24% που τον ψήφησε αλλά και για την μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανό-Εβραίων, σύμφωνα με την έρευνα της AJC.

Εκτός από την τελευταία εκλογή όπου οι Εβραίοι βρέθηκαν να ψηφίζουν με τον ηττημένο η ιστορία των τελευταίων πενήντα χρόνων βρίθουν από περιπτώσεις που η Εβραϊκή πλειοψηφία της Αμερικής ψήφησε το ηττημένο κόμμα. Ορίστε μερικά παραδείγματα:[1]

Το 1968 το 80% των εβραίων ψήφησαν τον Δημοκρατικό υποψήφιο Χιούμπερ  αλλά βγήκε ο Ρίτσαρντ Νίξον.

Το 1972 το 65% ψήφησε το δημοκρατικό υποψήφιο Τζορτζ Μακγκόβερν αλλά ο Νίξον ξανακέρδισε και με τεράστια διαφορά. 

Το 1980 ένα 45% ψήφησε τον δημοκρατικό Τζίμη Κάρτερ έναντι 39% που ψήφησε τον νικητή Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Το 1984 δεν ήταν διαφορετικό. Το 67% των Εβραίων ψήσανε τον δημοκρατικό Ουόλτερ Μαντέλ αλλά ξαναβγήκε ο Ρέιγκαν.

Το 1988 το 64% ψήφησε τον Δημοκρατικό Δουκάκη αλλά κέρδισε ο Μπους πατήρ, ο οποίος πήρε το 35% των εβραϊκών ψήφων.

Το 2000 το 79% ψήφησε τον δημοκρατικό Αλ Γκορ αλλά κέρδισε ο Μπους υιός. 

Το 2004 76% ψήφησε τον δημοκρατικό Τζον Κέρι αλλά έμεινε με τον Κέρι στο χέρι αφού ο Μπους ξανακέρδισε.

Και για τους λάτρεις της στατιστικής από της 13 εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία 49 χρόνια οι Εβραίοι ψήφησαν 8 φορές για τον ηττημένο.

Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε και σε τι βλακείες πιστεύουν οι αντισημίτες.

Πηγή The Jerusalem Report, January the 9th

πηγή Cohen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου