Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Τα Ρομπότ που αφαιρούν ανθρώπινες θέσεις εργασίας θα πρέπει να πληρώνουν φόρους - Bill Gatesvon George Cyros


Ο Συνιδρυτή της Microsoft και φιλάνθρωπος Bill Gates ζήτησε την επιβολή φόρων στα ρομπότ για να αναπληρώνονται οι απώλειες ανθρώπινης εργασίας λόγω των χρήσεων ρομπότ και αυτοματοποίησης.

«Σίγουρα θα χρειαστεί να υπάρξουν φόροι που σχετίζονται με την αυτοματοποίηση. Αυτή τη στιγμή, ο κάθε εργαζόμενος που κάνει, ένα άλφα χρηματικό ποσό εργασίας σε ένα εργοστάσιο, το εισόδημα αυτό φορολογείται, και μπορεί ο εργαζόμενος να πάρει το φόρο εισοδήματος, φόρο κοινωνικής ασφάλισης και ανεργίας όλα αυτά τα πράγματα. Εάν ένα ρομπότ αποδίδει μία εργασία δεν νομίζετε ότι θα πρέπει να φορολογηθεί  σε ένα παρόμοιο επίπεδο, "ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό website Quartz.


Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να φορολογήσουν την χρήση ρομπότ σε εταιρίες με τουλάχιστον μέχρι να προσανατολίσουν την εξάπλωση του αυτοματισμού και να χρηματοδοτηθούν άλλες μορφές απασχόλησης, σύμφωνα με τον κύριο Gates.Τα έσοδα από αυτή τη φορολογία θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τους τομείς που αναμένεται να στηρίζονται στους ανθρώπους, όπως η εκπαίδευση και υπηρεσίες υγείας, καθώς και ηλικιωμένων ή τη φροντίδα των παιδιών."Εάν δεν μπορείτε να απασχολήσετε το άτομο που τον εγκαταστήσατε με ένα ρομπότ, τότε θα πρέπει η εταιρία να πληρώσει σαν εφορία την εργασία που αποδίδει το ρομπότ προκειμένου η κυβέρνηση να ανταπεξέλθει στις οικονομικές ανάγκες συντήρησης μη εργαζομένων. Απλά δεν μπορείτε απλά να εγκαταλείψει τον εν λόγω φόρο εισοδήματος, διότι αυτό είναι το μέρος για το πώς έχετε τη χρηματοδότηση το επίπεδο της ανθρώπινης εργαζομένων ", δήλωσε ο κύριος Gates."

1 σχόλιο:

  1. Η Παγκοσμιοποίησης χρειάζεται νέες ιδέες προσέγγισης νόμων των ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους και οι νέοι εργαζόμενοι, που αύριο δεν θα έχουν καν γιατρική περίθαλψη ούτε σύνταξη για να επιζήσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή