Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

To Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας στη πίττα του ÖGG.


 Von Georg Gstrein.

Μια πολύ όμορφη βραδιά πέρασε χθες η ελληνική παροικία Βιέννης  στη κοπή της πίττας της Αυστροελληνικής Ένωσης (ÖsterreichischGriechische Gesellschaft – ÖGG). Το ÖGG γιορτάζει εφέτος τα 10 του χρόνια και ετοιμάζει μια σειρά εκδηλώσεων. Η αρχή έγινε με την βράβευση   των οκτώ μαθητών  που αρίστευσαν στην Ολυμπιάδα των Αρχαίων  Ελληνικών  στις αρχές Ιανουαρίου.

Την  χθεσινή εκδήλωση επένδυσε μουσικά η χορωδία Solarte του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας. Αφορμή της επίσκεψης  στη Βιέννη  ήταν και για να  τραγουδήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 27/1/2017 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου.


Παρόντες στην  βραδινή εκδήλωση, η Πρέσβης της Ελλάδος, ο Πρόξενος  και ο νέος Εμπορικός Ακόλουθος. Η Solarte με έργα Χατζηδάκη και άλλων Ελλήνων Συνθετών διασκέδασε τους πάντες. Ακολούθησε το κόψιμο της Βασιλόπιτας και ο Πρόεδρος του ÖGG  Κος Αναστάσιος Στρίκος ευχαρίστησε την χορωδία που δέχτηκε την πρόσκληση και ήρθε στην εκδήλωση. Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του Mozart  τους έκανε δώρο «Τα Άπαντα του» για να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι στο Ωδείο τους.

Την παράσταση όμως έκλεψε μια λιλιπούτια ύπαρξη που μόλις ξεκίνησε να παίζει στο Piano το “Für Elise“ έπεσε σιγή για να την απολαύσουν.

 Στον Άγιο Στέφανο, η Solarte, έψαλε πολυφωνικά χορωδιακά έργα θρησκευτικής, ευρωπαϊκής μουσικής. Ο Ναός σε λίγα λεπτάγέμισε από πιστούς και τουρίστες που μπήκαν να τους ακούσουν.Απολαύστε το « τα παιδιά κάτω από τον κάμπο» από τη Solarto.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου