Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Προσφώνηση Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη στο Μόνιμο Συμβούλιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OAΣΕ), 26/01/2017

Με την ιδιότητά του ως Προεδρεύοντος της Υπουργικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Yπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Κασουλίδης προσφώνησε σήμερα την τακτική συνεδρίαση του Μόνιμου Συμβουλίου του OAΣΕ στη Βιέννη.

Ο κ. Κασουλίδης παρουσίασε ενώπιον των Μόνιμων Αντιπροσώπων των χωρών, οι οποίες συμμετέχουν στον ΟΑΣΕ, τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Νοέμβριος 2016 - Μάιος 2017). Στην ομιλία του, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδίως την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας πολιτιστικών αγαθών, την εγκαθίδρυση της Στρατηγικής του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τα άτομα με δυσκολίες κίνησης, την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση δημοκρατικών πολιτών καθώς και την εξαιρετική σημασία συνεργασίας μεταξύ Συμβουλίου της Ευρώπης και ΟΑΣΕ.

Μετά την προσφώνησή του, αριθμός Αντιπροσώπων, καλωσόρισαν τον Υπουργό Εξωτερικών εκφράζοντας την ευαρέσκειά τους για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας και την ετοιμότητα τους να συνεργαστούν με αυτή για την επιτυχή εκπλήρωση τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου