Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

H Κοπή της Βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας. von Georg Gstrein

Όπως κάθε χρόνο σε μία από τις πιο ωραίες αίθουσες που διαθέτει το Rathaus (Κεντρικό Δημαρχείο της Βιέννης)  η  Ο.Ε.Σ.Α. γιόρτασε το κόψιμο  της παραδοσιακής  Βασιλόπιτας, σε μια κατάμεστη σάλα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρός της Κος Κώστας Φίζογλου « ένα ωραίο έθιμο που μας φέρνει κοντά και μας δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε για ακόμη μια φορά κάτι από αυτά που μας ενώνουν.»

Αφού καλωσόρισε την Εξοχότατη  Πρέσβη της Ελλάδος στην Αυστρία Κα Χρυσούλα Αλειφέρη και τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής και Κυπριακής   διπλωματικής αποστολής, ευχαρίστησε τους πάντες, που με την βοήθειά τους μπορεί η Ομοσπονδία να βοηθήσει με κάθε μέσο την Ελλάδα στις δύσκολές αυτές ώρες. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην φιλανθρωπική εκδήλωση που είχε οργανώσει στις 24 Νοεμβρίου 2016 που από τα έσοδά της θα ενισχυθούν οργανισμοί που βοηθούν τα παιδιά: τη Griechenlandhilfe   που σχεδόν κάθε μήνα μεταφέρει τόνους βοήθειας, φάρμακα και νοσοκομειακό υλικό στην Ελλάδα, τη Κιβωτό της Αγάπης στην Πάτρα  όπου θα  πληρωθεί ο μισθός ενός μηνός μιας παιδαγωγού και τέλος, τη Πνοή Ελπίδας, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, για την αγορά τροφίμων και άλλων παιδικών ειδών πρώτης ανάγκης.
Την γιορτή επένδυσε, με παραδοσιακή μουσική, η Βυζαντινή χορωδία της σχολής  βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής της  Μητρόπολης Αυστρίας. Στη συνέχεια  ο Πάτερ Γιάννης Νικολίτση, ευλόγησε  τις Βασιλόπιτες. Η Ομοσπονδία Είχε βάλει 1 Σελίνι Αυστρίας που αντιστοιχούσε σε ένα χρυσό φλουρί, που έπεσε σε ένα κοριτσάκι.

Η γιορτή τελείωσε με την ευχή του Προέδρου η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη για την Ελλάδα και για όλο τον Κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου