Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

GREXIT

Εννοείται ότι η Κυβέρνηση υπέγραψε άλλο μνημόνιο και αν χρειαστεί θα ξανά υπογράψει για να μην βγει η χώρα από την Ευρωζώνη.  

Πως προέκυψε ξαφνικά το θέμα GREXIT.

Έχουν ξεχάσει  μάλλον ότι η Αγγλία δεν έχει Ευρώ και είναι ανεξάρτητη οικονομικά. Δεν συνεννοούνται μεταξύ τους στο Κυβερνόν Κόμμα? Άλλα λέει ο Πρωθυπουργός και άλλα ο κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος.Νομίζω  όλοι καταλαβαίνουμε  ότι είναι επικίνδυνοι και άσχετοι!!!G.G.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις δήλωσε τα εξής:Όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος προτείνει να ανοίξει επισήμως συζήτηση για το Grexit και την επιστροφή στη δραχμή, συντελείται ήδη μια τεράστια βλάβη σε βάρος της εθνικής οικονομίας και της διεθνούς θέσης της χώρας σε μια πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση που δεν είναι μόνο οικονομική.


Η νοοτροπία αυτή τροφοδοτεί και ανακυκλώνει την αβεβαιότητα, αποτρέπει την επιστροφή των καταθέσεων, αποθαρρύνει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, κάνει τις άλλες χώρες - μέλη της Ευρωζώνης δύσπιστα για την πραγματική βούληση της Ελληνικής κυβέρνησης και την ικανότητα της χώρας να βγει από την περιδίνηση της κρίσης.


Η χώρα έχει πληρώσει και πληρώνει πολύ ακριβά αυτή τη συνεχή παλινδρόμηση. Τη διπλή γλώσσα. Το παιχνίδι με τη φωτιά γύρω από το Grexit και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα που από διαπραγματευτικά «όπλα» της κυβέρνησης μετατράπηκαν σε μπούμερανγκ .


Το πρόβλημα είναι πλέον η ίδια η παρουσία αυτής της κυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών στελεχών της. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Βλάπτουν σοβαρά το τόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου