Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Δεν έχει όρια… η κοροϊδία τους!
Δεν γνωρίζω τίποτα για μισθούς των 200 ευρώ, δεν τεκμηριώνεται, αντίθετα γνωρίζω πως η ανεργία μειώνεται και πως έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη» υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας. Ο κ. Παπαδημητρίου είπε κι ότι δεν υπάρχει θέμα αφορολόγητου, ανασκευάζοντας πλήρως όσα δήλωσε χθες.
Γράφει η Αλίκη Χατζή

Πέραν της κοροϊδίας – στην οποία μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα – αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην εξής κατάσταση:
Έχουμε, από τη μια τη φτώχεια να καλπάζει ανενόχλητη και από την άλλη κάποιους που εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το μέλλον. Ποιο μέλλον και τίνος, κανείς δεν γνωρίζει. Η φτώχεια εξαπλώνεται σαν επιδημία και οι αόριστες επιβεβαιώσεις περί ανάπτυξης μοιάζουν περισσότερο με σαδιστικό ανέκδοτο.

Φτάσαμε στο όριο της αντοχής μας ως κοινωνία. Και το όριο που είναι υπεράνω κάθε οικονομικού σχεδιασμού είναι το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Τα υπόλοιπα μοιάζουν εκτός κάθε πραγματικότητας – που τόσο πολύ υπολήπτονται οι σοφοί της οικονομικής επιστήμης. Όλο αυτό το επώδυνο με την καταστρατήγηση κάθε λογικής στο ζήτημα της φορολογίας δεν οδηγεί παρά στην πλήρη εξαθλίωση που θα μας πάρει και θα μας σηκώσει όλους μαζί.
Ακούσαμε κι ακούμε για εκατομμύρια και δισεκατομμύρια φοροδιαφυγής, ελλειμμάτων, παραβλέψεων, προϊόντων υπεξαιρέσεων και άλλων μορφών απάτης, και ο μόνος που καλύπτει τα συμπαντικά κενά της ελληνικής οικονομίας είναι ο φτωχός κοσμάκης που μετρά στη χούφτα τα ψιλά που του έχουν απομείνει. Πάνω σε αυτά τα ψιλά δεν μπορεί να σταθεί η οικονομία, η ανάπτυξη και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να καλυφθεί το χρέος. Είναι η σειρά των …. πλουσίων και του μεγάλου κεφαλαίου, που μας έλεγε η κυβέρνηση της «πρώτης φορά Αριστερά». Το θυμάται ο κ. Τσίπρας;

πηγή thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου