Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Βοήθησα στο να διαλυθεί η ΕΣΣΔ - Ίσως πρέπει να κάνω το ίδιο με μια άλλη Ένωση"Von George Cyros


Βοήθησα στο να διαλυθεί η ΕΣΣΔ - Ίσως πρέπει να κάνω το ίδιο με μια άλλη Ένωση", είπε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ε.Ε. Ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Ε.Ε. Ted Malloch, σε τηλεοπτική εκπομπή του BCC όπου λίγο έως πολύ είπε ότι αποστολή του είναι να βοηθήσει στην διάλυση της Ε.Ε.!
Απατώντας σε ερώτηση γιατί δέχθηκε να πάει ως πρεσβευτής σε μια Ένωση την οποία δεν συμπαθεί ούτε και τους γραφειοκράτες της "Νομίζω πως υπάρχει μια άλλη Ένωση που θέλει ανάλογη μεταχείριση", ενώ για τον Ζ.Κ. Γιούνκερ είπε πως ίσως πρέπει να ξαναγυρίσει δήμαρχος στο Λουξεμβούργο! Πιο συγκεκριμένα η στιχομυθία του με τον Βρετανό δημοσιογράφο του BBC ήταν:
Δημοσιογράφος: Ο Τραμπ είχε πει πως είναι υπέρ του BREXIT και δεν έχει κανένα ενθουσιασμό για την ευρωπαϊκή ένωση…
Malloch: Το προσέξατε;
Δημοσιογράφος: Επίσης δεν είναι μεγάλος φίλος της Α.Μέρκελ.
Malloch: Ξέρετε ο πρόεδρος, έχει πει ορισμένα πράγματα για την Γερμανία που έχουν προκαλέσει κάποιο προβληματίσω στο Βερολίνο.
Δημοσιογράφος: Οπότε ο πρόεδρος, είναι αποφασισμένος να αναλώσει πολιτικό κεφάλαιο για την υποστήριξη της Βρετάνιας πριν και μετά το BREXIT;
Malloch: Νομίζω πως ναι. Δεν του αρέσει ένας οργανισμός ο οποίος είναι υπερεθνικός, δεν εκλέγεται από πουθενά, όπου οι γραφειοκράτες έχουν το πάνω χέρι βρίσκεται σε αμόκ και δεν διέπεται από δημοκρατικές αρχές.
Δημοσιογράφος: Είναι αλήθεια ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει δηλώσει την πρόθεσή της να συναντηθεί με το Ντόναλντ Τραμπ αλλά ο τελευταίος δεν έχει απαντήσει;
Malloch: Νομίζω ότι είναι ανυπόμονη να τον δει, Αλλά πιστεύω ότι ο Τραμπ έχει μια σχετική ψυχρή προσέγγιση προς την Γερμανία και έχει πει κάποια πράγματα σχετικά με το Ευρώ και το πώς η Ε.Ε. στρέφεται γύρω από την Γερμάνια. Οπότε είναι σίγουρο ότι προκάλεσε κάποιες σκέψεις αν όχι αίσθημα ανταγωνισμού στο Βερολίνο.
Δημοσιογράφος: Γιατί θέλετε να είστε πρεσβευτής στην Ε.Ε. αφού είναι φανερό ότι δεν είστε μεγάλος φίλος των Βρυξελλών ή των γραφειοκρατών της όπως ο Α.Κ.Γιουνκέρ.
Malloch: "Είχα μια προηγούμενη καριέρα σε μια διπλωματική θέση όπου βοήθησα στην διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Οπότε ίσως υπάρχει μια άλλη Ένωση που χρειάζεται δουλειά σε αυτόν τομέα".
Τέλος σε άλλη ερώτηση για τον Ζ.Κ. Γιούνκερ και τι νομίζει για αυτόν ο Malloch απάντησε: "Ξέρω ότι ήταν δήμαρχος σε κάποια πόλη του Λουξεμβούργου.. Ίσως πρέπει να επιστρέψει εκεί να συνεχίσει". Η ΕΕ κατά τον καινούργιο πρόεδρο της Αμερικής, δεν είναι καθόλου Δημοκρατική και εξυπηρετεί άλλων συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου