Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Επόμενος Σταθμός μας: η Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και Περιχώρων.von Georg Gstrein

Συνεχίζοντας το ταξίδι της η ραδιοφωνική εκπομπή « Ένα Κόσμος Ελλάδα» στις Ελληνικές Κοινότητες του Κόσμου, από τις Βρυξέλες που μας είχε  πάει την προηγούμενη Εβδομάδα, μας μεταφέρει  στην Πόλη του Φωτός, το αγαπημένο μας Παρίσι.

Σήμερα υπάρχουν περίπου δύο χιλιάδες ελληνικές οικογένειες στην Πρωτεύουσα της Γαλλίας και στα περίχωρά της. Υπάρχουν όμως και πολλοί Γάλλοι Ελληνικής Καταγωγής.  

Η Λίτσα Πισκέρα φιλοξενεί την Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων Κα Σέτα Θεοδωρίδου. Η οποία θα μας μιλήσει για την ιστορία της Ελλήνων εκεί και για τα διάφορες δραστηριότητες τους.

Έλληνες υπήρχαν από το 18ο αιώνα. Αλλά ο πρώτος σύλλογος φτιάχνεται το 1923 από τους Έλληνες που έφυγαν από την Μικρά Ασία και ήρθαν και εγκαταστάθηκαν σε αυτή την ωραία πόλη. Άλλα 2 κύματα Ελλήνων μεταναστών είχαμε. Με τον εμφύλιο πόλεμο πολλοί έφυγαν και διάλεξαν το Παρίσι. Επίσης όταν τελείωσε η αποικιοκρατία στην Αφρική ένα μικρός αριθμών Ελλήνων προτίμησαν να έρθουν μείνουν γύρω από το Σηκουάνα.

Όμως για τις δραστηριότητες της Ελληνικής Κοινότητας  αλλά και για τους Έλληνες που ζουν τώρα εκεί θα αφήσω να σας ταξιδέψει η Πρόεδρος Κα Θεοδωρίδου μέσω της συχνότητας του Action FM.
Καλή ακρόαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου