Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μετέβη αργά το απόγευμα στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), στο Στρασβούργο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου κ. Γκουίντο Ραϊμόντι.

Ακολούθησε συνάντηση τους, στην οποίαν παρευρέθηκε ο Κύπριος Δικαστής στο ΕΔΑΔ κ. Γεώργος Σεργίδης, κατά την οποία ο κ. Ραϊμόντι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις εργασίες του ΕΔΑΔ. Ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των υποθέσεων που εξετάζει το ΕΔΑΔ και που αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία είναι μικρός, κάτι που χαρακτήρισε ως θετικό, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι  η Κυπριακή Δημοκρατία εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου που την αφορούν.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που έχουν οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ για την πορεία του κυπριακού προβλήματος, αλλά και για τις προσπάθειες για επίλυση του και ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίον συνόδευε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ξεναγήθηκε από τον κ. Ραϊμόντι στους χώρους του ΕΔΑΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου