Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Η Νατοϊκή συμμαχία σε αναταραχή Με τις νέες δηλώσεις του Ντ. Τράμπ η Δυτική συμμαχία ανησυχεί. Οι δηλώσεις Ντ. Τράμπ για το ΝΑΤΟ.


 von George Cyros

«Παρωχημένος οργανισμός, αλλά σημαντικός»

«Το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένο γιατί δεν έχει βοηθήσει εναντίον της τρομοκρατίας, αλλά ο στρατιωτικός οργανισμός παραμένει πολύ σημαντικός» δηλώνει ο νέος πρόεδρος Τράμπ.

Σύμφωνα με τους Νιού Υόρκ Τάιμς, ο Τράμπ είπε στην εφημερίδα, «Μου άσκησαν τόση κριτική όταν είπα ότι το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένο. Είναι παρωχημένο γιατί δεν αντιμετώπισε την τρομοκρατία. Μου άσκησαν πολύ έντονη κριτική για δύο μέρες. Και μετά άρχισαν να λένε ότι ο Τράμπ έχει δίκιο».

Ο Τράμπ πρόσθεσε επίσης, «Πολλές από αυτές τις χώρες δεν πληρώνουν όσα πρέπει να πληρώνουν, το θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο για τις Ηνωμένες Πολιτείες»
«Έχοντας κάνει αυτή την παρατήρηση, το ΝΑΤΟ είναι πολύ σημαντικό για μένα. Υπάρχουν πέντε χώρες που πληρώνουν αυτό που πρέπει να πληρώσουν. Πέντε χώρες δεν είναι πολλές», τόνισε.
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ,μίλησε εκ μέρους της Συμμαχίας και είπε «Οι εκφράσεις του μελλοντικού προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ ενόχλησαν το ΝΑΤΟ. Η Συμμαχία έλαβε υπόψην τις σχετικές δηλώσεις με ανησυχία», τόνισε έπειτα από συνάντηση που είχε με τον γ.γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στις Βρυξέλλες.
Ο Στάινμαγερ πρόσθεσε επίσης ότι οι δηλώσεις Τράμπ για Ε.Ε και ΝΑΤΟ δεν εξέπληξαν καθόλου τις Βρυξέλλες. 
Η οδηγίες και η στάση της προηγούμενης Αμερικανικής κυβέρνησης φαίνεται να ήταν τελείως διαφορετικές από αυτές της νέας κυβέρνησης του Ντ. Τράμπ που θέλει φιλειρηνικές σχέσεις με Ρωσία και αυτό έχει αναστατώσει την ηγέσία του Νάτο.
Το Νάτο με όλες τις επεκτάσεις και εξαπλώσεις κοντά στα σύνορα της Ρωσίας έχουν δημιουργήσει μεγάλες ανησυχίες για μία παγκόσμια προστριβή την οποία κατα τις ενέργειες του Ντ. Τράμπ θα ήθελε να αποφύγει.
κατά τα λεγόμενα του νέου προέδρου Αμερικής το μόνο που θέλει είναι να χαλιναγωγήσει λίγο την εξάπλωση της Παγκοσμιοποίησης προκειμένου να φέρει πίσω δουλειές στην πατρίδα του. Αυτή η κίνησή του έχει αναστατώσει αυτούς που Συνεχίζουν να επιμένουν στην Παγκοσμιοποίηση, ασχέτως αν οι στατιστικές ενδείξεις δείχνουν μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες στον Δυτικό κόσμο. Μάλιστα ένας από τους λόγους που η Αμερική ψήφισε τον Ντ. Τράμπ ήταν διότι ο κόσμος βλέπει την Παγκοσμιοποίηση είναι καλό μόνο για τις πολυεθνικές εταιρίες.  
Καλό θα κάνει το Ευρωπαϊκό Νάτο να σεβαστεί την συμφωνία 1945 της Γιάλτας και να μην 
επιδιώκει προστριβές που θα βγουν επιζήμιες για τον Πλανήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου