Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Οι Ουκρανοί μαθητές μαθαίνουν ελληνικά στην «Ελλάδα»!!!

Μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα έχουν αναπτύξει περισσότεροι από 200 μαθητές του Κιέβου, που φοιτούν στο 94ο σχολείο της πόλης. Το ίδιο το σχολείο φέρει το όνομα «Ελλάδα» και σε αυτό διδάσκεται η ελληνική γλώσσα ως υποχρεωτικό μάθημα στα παιδιά ηλικίας από επτά μέχρι 16 ετών. Εκτός από την ελληνική γλώσσα τα παιδιά του σχολείου έρχονται σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό, μαθαίνουν την ιστορία της Ελλάδας, τους μύθους και τις παραδόσεις. Οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου σχολείου, ομολογουμένως, αποτελούν μερικούς από τους καλύτερους συνδετικούς κρίκους ανάμεσα στην σύγχρονη Ουκρανία και την σύγχρονη Ελλάδα. Χθες το σχολείου επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων Παντελής Μπούμπουρας, ο οποίος μέσω του ομώνυμου Ιδρύματος έχει αναπτύξει σειρά δράσεων για την ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στην Ουκρανία.


Στο 94ο σχολείο «Ελλάδα» το Ίδρυμα Παντελή Μπούμπουρα «Οδησσός» δίνει τακτικά επιδόματα προκειμένου να ενισχύει τον χαμηλό μισθό του διδακτικού προσωπικού. Σκοπός της ενέργειας είναι αφενός η δημιουργία ενός ακόμα κινήτρου για την καλή δουλειά των εκπαιδευτικών και αφετέρου η αποφυγή ενδεχομένου κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι άρτια καταρτισμένοι, να αναζητήσουν δουλειά σε άλλον τομέα εξαιτίας του ανεπαρκούς μισθού τους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Μπούμπουρας μίλησε με το προσωπικό του σχολείου και με τους μαθητές.

 «Πέρασα πολλά χρόνια στην Ουκρανία και την αισθάνομαι ως δεύτερη πατρίδα μου. Η επίσκεψή μου στο σχολείο “Ελλάδα” μου έδωσε μεγάλη χαρά, είδα ότι εδώ γίνεται πραγματικά εξαιρετική δουλειά. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους που διδάσκουν ελληνική γλώσσα και ελληνικούς χορούς εκεί και η δουλειά των οποίων έχει τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα: Παλιϊτσιούκ Γιούλια, Κοσιούκ Λαρίσα, Σαμπαντάς Ταμάρα, Τσερνιτσένκο Αντονίνα, Γαλογάυρος Αθανάσιος και Ευαγγελινός Κωνσταντίνος» είπε ο κ. Μπούμπουρας, μιλώντας με τους εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά του σχολείου είχαν ετοιμάζει μια μικρή γιορτή για την επίσκεψή του κ. Μπούμπουρα.


Πηγή Σύνδεσμος Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων στην Ουκρανία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου