Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί  για το Στρασβούργο, όπου στις 24 Ιανουαρίου θα προσφωνήσει την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, την προεδρία της εξ Υπουργών Επιτροπής του οποίου έχει η Κυπριακή Δημοκρατία από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι τις 19 Μαΐου του 2017.

Το πρωί της 24ης Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει υποδοχής, στο κτήριο του Συμβουλίου της Ευρώπης (Παλάτι της Ευρώπης), από τον Πρόεδρο και τον ΓΓ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης κ. Pedro Agramunt και κ. Wojciech Sawicki, αντίστοιχα.

Αργότερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjorn Jagland.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΣτΕ κ. Nils Muiznieks.

Στις 12 το μεσημέρι (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών.

Ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κογκρέσου του ΣτΕ κ. Gudrun Mosler-Tornstrom και στη συνέχεια θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος με αφορμή τη διεθνή μέρα μνήμης των θυμάτων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του Παλατιού της Ευρώπης.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Ρουμανίας κ. Klaus Iohannis θα τελέσουν τα εγκαίνια έκθεσης, με θέμα το Ολοκαύτωμα στην αίθουσα της εξ Υπουργών Επιτροπής του Συμβουλίου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Στις 7μμ (ώρα Κύπρου) ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΔΑΔ κ. Guido Raimondi στην παρουσία του Κύπριου δικαστή στο ΕΔΑΔ κ. Γεώργιου Σεργίδη.

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακολουθήσει το βράδυ το κονσέρτο «Καρδιά της Μεσογείου» το οποίο θα δοθεί με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο Στρασβούργο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 25 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου